[Học ngữ pháp qua video] - Thì hiện tại hoàn thành

 

 

THÌ HIỆN TẠI HOÀN THÀNH

Present Perfect Simple tense

 

 

Bài học

 

 

 
Bài 1Choose the correct verb form for each sentence.

 

car        1.   My car ________ down again.

  a)   have broke

  b)   have broken

  c)   has broke

  d)   has broken

 

sailboat  2.   We ________ across the Pacific three times.

  a)   have sailed

  b)   have sail

  c)   has sailed

  d)   has sail

 

woman studying   3.   She ________ hard this semester.

  a)   have worked

  b)   have work

  c)   has worked

  d)   has work

 

bike      4.   I ________ since I left my house this morning.

  a)   have rode

  b)   have ridden

  c)   has rode

  d)   has ridden

 

eagle                5.    ________ an eagle?

  a)   Have you ever seen

  b)   Have you ever see

  c)   Has you ever seen

  d)   Has you ever see

 

snowboarder         6.    I ________ snowboarding.

  a)   have never try

  b)   have never tried

  c)   has never try

  d)   has never tried

 

video player               7.   Someone ________ my video player!

  a)   have stole

  b)   have stolen

  c)   has stole

  d)   has stolen

 

pizza        8.   She ________ three pieces of pizza already.

  a)   have ate

  b)   have eaten

  c)   has ate

  d)   has eaten

 

sports car       9.  They ________ a brand new sports car.

  a)   have just bought

  b)   have just buy

  c)   has just bought

  d)   has just buy

 

books       10.   The books ________ on that shelf for fifteen years.

  a)   have be

  b)   have been

  c)   has be

  d)   has been

 

 

 

Bài 2:   Change each sentence from the present simple to the present perfect. For example: "I play tennis." becomes "I have played tennis."

 

 

soup       1.   They ask for some soup.



 

 

can of soda pop         2.   We drink all the soda.
 
 
 
apple            3.   You eat my apple!
 

 
 
 
 
raccoon             4.   I see a raccoon.
 

 
 
 
pencil       5.   She borrows my pencil.
 

 
 
 
ship                6.   He travels on a ship.
 

 

 

 

Đáp án:  Bài 1: 1-c. 2-a. 3-d. 4-d. 5-a. 6-d. 7-b. 8-a. 9-b. 10-b. Bài 2: 1- She has borrowed my pencil. 2- You have eaten my apple. 3- We have drunk all the soda. 4- I have seen a raccoon. 5- They have asked for some soup. 6- He has travelled on a ship.